Alla delar av mopeden är viktiga 

Se på din moped som om den vore en människokropp. Den har en två armar – ett styre. Den har ett hjärta som håller i gång kroppen – motorn. Mopeden har även lungor som samlar luft förgasaren. Den har en röst som ropar om någon gör någonting mot kroppen som man inte vill – larmsystemet. Slutligen har mopeden också ett avgassystem för, nåväl, avgassystemet. Den jämförelsen behöver nog inte detaljeras. Poängen är att din moped är så mycket mer än bara en moped. Den har många olika delar som tillsammans bildar en helhet. Du kan inte köra en moppe utan förgasare eller cylinder. Varje enskild del har en funktion i kroppen – mopeden.  

 

Byta reservdelar som kroppsdelar 

Donationsforskningen har kommit långt. Det innebär att man nu kan flytta organ människor emellan. Till exempel njurar, hjärta eller lungor. Även om det är fullt möjligt, är det något enklare och aningen smidigare att byta mopedens “organ” och “kroppsdelar”. Vilket i den här kontexten innebär att man använder reservdelar till mopeden för att till exempel byta ut en cylinder eller en förgasare. Men att reservdelar från en skrotad moped är lika viktigt för en annan moped, som friska organ från en omkommen människa för en sjuk människa – det råder det inga tvivel om.  

 

Här finns reservdelarna 

När det dock kommer till hur man får tag på reservdelar till din moped upphör jämförelserna med människokroppen. Reservdelar kan du köpa hos en skrothandlare eller på nätet, som till exempel på Speed-line.com (direktlänk: https://speed-line.com/se). Kan du knalla ned till sjukhuset och köpa dig ett hjärta ska du nog slå larm. För att inte tala om en situation där människoorgan säljs på nätet. Då är du ute på helt fel marknad. Håll dig till reservdelarna för din moped istället, så undviker du skumma typer. Lycka till! 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *