Avsättning till tjänstepension: så säkerställer du din framtida ekonomiska trygghet

13 juni 2023 Veronica Urena

editorial

En av de viktigaste aspekterna av att planera för en trygg och stabil ekonomisk framtid är att ha en tjänstepension. Tjänstepensionen kompletterar den allmänna pensionen och ger dig möjlighet att bygga upp en extra pension genom ditt arbete. I denna artikel kommer vi att utforska vikten av avsättning till tjänstepension och hur du kan säkerställa att du får ut det mesta av denna form av sparande.

Förstå vikten av tjänstepension

Tjänstepensionen är en extra pension som arbetsgivaren avsätter till dig som anställd utöver den allmänna pensionen. Det är en viktig del av din totala pensionsplanering eftersom den kan ge dig en högre pension och ökad ekonomisk trygghet när du går i pension. Genom att avsätta en del av din lön till tjänstepensionen kan du bygga upp en sparandeportfölj som kan ge dig extra inkomst under din pensionstid.

avsättning till tjänstepension

Fördelar med avsättning till tjänstepension

Avsättning till tjänstepension erbjuder flera fördelar. För det första är det ett skatteförmånligt sätt att spara pengar. De pengar du avsätter till tjänstepensionen dras från din bruttolön innan skatt, vilket innebär att du betalar mindre i skatt och kan spara mer pengar på lång sikt. För det andra kan tjänstepensionen ge dig en högre pension jämfört med endast den allmänna pensionen. Genom att få en extra pensionsavsättning från din arbetsgivare kan du förbättra din ekonomiska trygghet och livskvalitet under pensionsåren.

Så säkerställer du din tjänstepension

För att säkerställa din tjänstepension är det viktigt att vara medveten om vad som erbjuds av din arbetsgivare och vilka val du har. Ta reda på vilket pensionsavtal och vilken pensionsplan som gäller för dig. Se till att du förstår vilka avsättningar som görs till din tjänstepension och vilka möjligheter du har att öka sparandet om det är möjligt. Det kan vara fördelaktigt att även göra egna frivilliga insättningar för att öka pensionskapitalet. Kom ihåg att regelbundet följa upp och granska din tjänstepension för att se till att den är anpassad efter dina behov och mål.

Läs mer på https://www.afaforsakring.se/privatperson/avsattning-till-tjanstepension/ 

Fler nyheter