Bli piggare med mineraler

Det är viktigt att få i sig rätt näringsämnen för att våra kroppar ska må bra. Många gånger kan det vara så att man tycker att man äter nyttigt men det kan ändå vara lätt att missa något. För att må bra behöver vi mineraler av olika slag. De behövs bara i små mängder men eftersom det inte är något som vår kropp inte själva kan producera dem behöver vi få i oss dem via födan eller tillskott. 

Kroppen är uppbyggd av många olika grundämnen där kolsyra, väte och kväve ingår i stort sett alla organiska ämnen medan natrium, kalium, klorid och fosfater finns i våra kroppsvätskor. Därutöver ingår också ett antal mineralämnen och spårelement. När man har brist på någon mineral kan det ge fysiska sjukdomssymptom samtidigt som det inte heller är bra att få för höga värden av dess i kroppen. För vissa ämnen handlar det om små marginaler mellan vad som är nyttigt och får oss att må bra och det som kan leda till negativa effekter och sjukdomssymptom. Om man mår fysiskt dåligt kan det vara bra att ta prover på mineralerna. Det är nog inte ovanligt att man går till läkaren som tar några enkla blodprover och inte hittar något fel men inte kollar värdena för mineralerna. 

 

Örtspecialisten AB säljer mineraler på nätet. Här finns kvalitativa växt- och näringsprodukter som både företag och privatpersoner kan köpa. 

Deras ört- och näringsprodukter tillverkas i Storbritannien under så kallad GMP-standard. Ägarna till webbutiken har lång erfarenhet av örter och har gått olika utbildningar. 

Att förse kroppen men de mineraler som den kräver är oerhört viktigt och om man misstänker att man har en brist kan det vara bra att kolla upp. Ibland kan det vara små saker som gör att vi inte känner oss fysiskt starka och mår dåligt, som faktiskt är enkla att lösa för att vi ska må bra igen.