Boka mysigaste hotell i Ekerö

Sugen på att åka iväg ett par nätter och bo på hotell? Att få komma iväg och koppla bort vardagslivet är vad som behövs ibland för att ladda batterierna. Kanske finns det ett evenemang i närheten som man behöver ha ett boende för ett par nätter? 

Ska man till Ekerö eller dess närhet finns det ett mysig litet hotell i Ekerö: http://malarohotell.se/. Ett hotell som passar alla typer av sällskap då det finns både enkelrum, dubbelrum och familjerum. Självklart ingår även härlig frukostbuffé i priset när man bokat hotell.

 

Ekerö – en pärla bland öarna i Mälaren

När man bor på Ekerös hotell bör man verkligen passa på att ta chansen att se sig omkring också.  Ekerö kommun är lite unik eftersom det finns två världsarv där. Det ena världsarvet består av staden Birka på Björkö och Hovgården på Adelsö. Här kan man se fornlämningar från vikingatiden och Hovgården var navet för Svearikets styrning från mitten av 700-talet. 

Det andra världsarvet i Ekerö kommun är Drottningholms slott. Drottningholm byggdes på 1600-talet på uppdrag av dåvarande drottningen Hedvig Eleonora. Idag bor Sveriges kungapar där i en privat del av slottet. Besöker man Drottningholm får man inte missa slottsparken. Den består av tre olika delar; barockträdgården från 1600-talet, en naturlig parkdel från 1700-talet samt den engelska parken från slutet av 1700-talet.   

 

 

Härligt utbud av friluftsaktiviteter

När man fått lystmätet mättat med kultur och historia kan man motionera på bästa sätt. Vintertid är Ekebyhovsbacken ett givet mål för den som gillar utförsåkning. Har man inga skidor kan man hyra det på plats för en billig penning. Ekerö kommun är omgiven av vackra Mälaren där ett dopp i vattnet borde vara obligatoriskt vid varje besök, åtminstone under de varma månaderna. Självklart kan man även fiska i Mälaren som räknas som en av Sveriges artrikaste sjöar. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *