Bygglov när du ska byta färg på fasaden

Att göra om utsidan på sitt hus brukar vara ett roligt projekt. Kanske har man köpt ett äldre hus som man vill lägga ner tid på att rusta upp och verkligen göra det till sitt. Att köpa ett nyare hus där allt är klart är naturligtvis bekvämt och ett bra alternativ om man inte gillar att renovera eller har tid för det. Men köper man ett begagnat hus kan man ofta lägga ner pengar på att rusta det precis som man vill ha det.

Köper man däremot ett nyare hus som är fräscht så känns det mer obefogat att till exempel riva ut köket för att göra om det eller byta färg på fasaden för att man inte gillar den. 

Om man ska välja en ny kulör till sin fasad ska man börja med att fundera vilken färg som skulle komma till sin rätt på huset. Vilken färg som passar husets stil men också omgivande byggnader på tomten och kanske även i omgivningen om det finns fler hus på gatan som ligger tätt. Man ska också komma ihåg att man många gånger behöver ett bygglov när man ska ändra på kulören på huset.

Det är inte alltid så men i många fall vill man att husen ska harmonisera med omgivningen och inte sticka ut alltför mycket. Det är därför bra att kolla upp om man behöver bygglov samt att vara ute i god tid eftersom det kan ta lite tid innan man får ett besked. 

När man ska ansöka om bygglov och är osäker på vad som gäller eller hur man går tillväga finns en sida som har faktabaserade artiklar på området. Sidan heter hus-bloggaren.se och här har man verkligen samlat allt viktigt kring ämnet. Här hittar man också många andra matnyttiga artiklar som rör både hus, hem och trädgård. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *