Dags att förnya sovrummet?

Ibland kan man bli trött på den gamla inredningen i ens sovrum. Vad ska man göra då kan man fråga sig? Kanske är det helt dags att byta ut sängen? Nuförtiden finns det många olika sängar. Ställbara sängar (se exempel https://www.battrenatter.se/sangar/stallbara-sangar.html) är en möjlighet. Kanske vill du hellre ha en vattensäng som i gamla dagar?

 

Inredning

Kanske är det dags att måla om och byta ut tapet? Det kan verkligen piffa upp ett rum att göra det. Eller kanske ska någon möbel bytas ut som exempelvis ett sängbord. Du behöver inte alltid köpa nya saker men kan gå på loppmarknad och hitta fina saker där.

Sängkläder

Vad man har för sängkläder kan göra stor skillnad. Det är viktigt att tänka på att sängkläderna ska matcha resten av inredningen. Det kan annars lätt bli mismatch i inredningen.

 

Blommor och pynt

Vad man har för blommor och vilken typ av vaser de är i kan också göra skillnad. Friska blommor kan verkligen göra stor skillnad.

 

Speglar

Vad du har för speglar i sovrummet kan också göra skillnad. Att ha speglar kan verkligen göra ett rum större så om du har ett litet sovrum är det upplagt att sätta upp en massa speglar. Det är alltså många små saker som kan göra skillnad. Även en tavla kan verkligen lyfta ett sovrum. Tänk på att det kan vara en bra idé att se till att matcha tavlan med färgen på sängkläderna. Vad du har för typ av mattor kan också det ge olika intryck av ett sovrum.

 

Nu har du förhoppningsvis fått en idé av hur man inreder och förnyar sitt sovrum så att det blir så trivsamt som möjligt. Det är oftast de så detaljerna som verkligen kan göra skillnad. Vet du inte riktigt hur du ska ändra inredningen så är det alltid en bra idé att ta hjälp av en inredningsarkitekt.