Djuraffär i Stockholm med allt du behöver till hunden och många andra husdjur

Att skaffa en hund har verkligen blivit omåttligt populärt. Man ser allt fler hundar med sina hussar och mattar på gatorna samtidigt som priset på valpar har skjutit i höjden. Hundar är fantastiska varelser som kan skänka mycket glädje, men det är också viktigt att vara medveten om att de även innebär ett otroligt stort ansvar. En valp behöver till exempel rastas betydligt fler gånger på ett dygn jämfört med en vuxen hund. Det är också mycket viktigt att se till så att valpen har allt den behöver när den kommer till sitt nya hem. 

Grundläggande saker som valpen har behov av

Inför att valpen ska anlända så finns det några saker som det kan vara bra att införskaffa. För det första kan det vara bra att ha en transportbur eller väska som man kan hämta sin nya hund i. Ett halsband/sele och koppel samt bajspåsar för alla stundande promenader. Mat- och vattenskålar samt våtfoder och torrfoder framtaget för valpar. Fodret är viktigt att anpassa under hundens levnadsår och man bör välja ett baserat på hundens unika behov, något som kan ändras med tiden.

Hur ofta och hur mycket foder hunden ska ha kan styras av hur gammal den är, hundens vikt samt hur aktiv den är.  

Se till att den nya familjemedlemmen känner sig hemma 

Det är även bra att se till så att valpen har en egen plats i hemmet, till exempel en hundbädd eller korg. Några leksaker är också bra, hundar tycker ofta om mjukisdjur och det är också bra om de har något de kan gnaga på för kliande tänder. Saker som alltid kan vara bra att ha hemma är blodstoppande vadd och fästingborttagare. Det kan även vara en bra idé att vänja valpen med tandborste och hundtandkräm, samt hundschampo så att den kan hålla sig ren och fin i pälsen. 

En djuraffär som kan hjälpa till med det mesta

Allt detta och mycket mer kan man hitta i den 250 kvadratmeter stora Arken Zoo butiken på Kungsholmen. Deras medarbetare har spetskompetens inom olika områden och brinner för att få dela med sig av sin kunskap. Det gör den till en bra djuraffär i Stockholm att besöka inför att valpen ska komma hem, men också efter. Förutom alla bra produkter man kan hitta i butiken så kan man även få hjälp med att klippa klorna på hunden. De har också duktiga hundfrisörer som erbjuder trimning, klippning, bad och utredning av tovor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *