Effektiv akuttandvård på Odenplan

04 juli 2021 Cecilia Olsson

De allra flesta människor drabbas någon gång under sitt liv av tandvärk. Den kan komma i form av ilningar, molande värk eller strålande och huggande smärta. Det finns flera orsaker till att tandvärk kan uppstå, ofta handlar det om en infektion någonstans i munnen, men det kan även bero på exempelvis att tandnerven blivit blottlagd. Det är inte alltid så lätt att själv veta vad som orsakar problemet och det är alltid viktigt att söka hjälp så snart som möjligt vid svår tandvärk. 

Ytterligare besvär som tandvärk kan leda till

Förutom att det är otroligt smärtsamt och obehagligt att gå runt med tandvärk så kan det också påverka ens vardag på flera sätt. Värk i tänderna gör det ofta svårare att tugga mat och att borsta tänderna noggrant. Den kan göra att det blir svårt att somna och det är inte ovanligt att vakna av smärtan under natten. Att gå runt med ständig värk är väldigt jobbigt och det kan lätt gå ut över ens humör. Alla dessa saker sammantagna kan därmed leda till viktnedgång, låg energi, dålig munhygien, trötthet och sargade relationer.

Vänta inte med att söka hjälp

Vid svår tandvärk är det därför viktigt att så snart som möjligt söka vård. Vid ett akut tandläkarbesök fokuserar tandläkaren på det smärtande området och tar reda på vad som orsakar värken. Först då kan en behandling för att åtgärda besväret inledas, vilket är det som gör att ett tidigt besök är bättre än att dra ut på det. Genom att söka hjälp tidigt så kan det även innebära att problemet blir något lättare att åtgärda jämfört med om det hade skjutits på framtiden. 

Akuttandvård i Stockholm

Vid behov av akuttandvård i Stockholm så står tandläkare Elisabeth Ådén Jangenstål till tjänst. Med lång erfarenhet av att behandla akutfall samt en flexibilitet som ofta gör det möjligt att få hjälp samma dag så kan det vara ett mycket bra val. Mer information finns på tandlakare-adenjangenstal.se/behandlingar.

Fler nyheter