En finfördelad blandning

När man tänker på en homogenisator associerar nog de flesta till mjölk. Mjölken vi köper är homogeniserad, och det betyder att grädden inte ligger i ett skikt ovanpå, utan att den är helt blandad med mjölken. Detta sker med en sorts finfördelning av gräddpartiklarna, så att de ingår utan att man ser någon skillnad mellan mjölken och grädden. Förr i tiden köpte man mjölk på flaska, och grädden flöt upp. Så man hade en speciell liten strutformad slev som man fångade upp grädden i. Den kallades för tjuv, och de flesta äldre människor har säkert sett en.

 

Laboratoriets behov

På bondgården kan man dricka mjölken direkt från kon, men mejerierna har haft olika sorters mjölk till salu, till exempel lättmjölk och kärnmjölk. Numera är det stora industrier som förser oss med slutprodukten. I ett laboratorium har man olika behov av homogenisering. Homogenisator kan användas till att finfördela innehållet i en lösning, men det finns olika andra tillämpningar också. För att hitta just den homogenisator man behöver, kan man gå in på en speciell hemsida för folk som jobbar på laboratorier. Där kan man välja ur ett stort utbud, och få massor av information.

 

Som ett yrkesforum

En hemsida av den typen är både som ett forum för yrkesverksamma personer, en säljsida där man kan välja ut vad man behöver och köpa direkt, men det är också en utbildningssida. Där finns referenser, där finns instruktioner. Där hittar man länkar till ytterligare informationer som man kan få via app. Nya rön, forskningsframsteg och mycket annat hittar man där också, och allt uppdateras löpande, så att man kan hänga med i utvecklingen. Ja, och så kan man leta sig fram till rätt typ av homogenisator, kanske en engångstyp, eller en som är handhållen. Det finns många andra instrument också, så det är en servicesida för hela branschen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *