Gasol året runt

Grillning, camping och små stugor. Dessa brukar vara omständigheterna där man mest sätter stort värde på en gasolflaska för energi och eld. Men förutom platser och stunder då det inte finns elektricitet kan det ändå vara en bra idé att använda gasol. Gasol har ett lägre CO2-utsläpp än elektricitet, och därför kan det vara ett miljövänligare val när du vill värma upp uteplatsen, terrassen eller stugan, även när det inte är semestertid. Du kan till och med använda gasol för att ta bort mossa och ogräs, istället för att behöva använda skadliga kemikalier. 

 

Gör naturen en stor tjänst – välj BioGasol

Förutom känslan av “mysigt och skönt”, som kopplas till grillstunder och uppvärmda uteplatser på sommaren, kan du även vara miljömedveten när du väljer typ av gasol. BioGasol är gjord på hållbar biomassa, det vill säga att gasolen har tillverkats med till exempel matavfall eller vegetabiliska oljor. Detta minskar koldioxidutsläppet med upp till 77%. Skulle fler personer börja använda denna typ av energi för sina hem och företag skulle naturen få en paus för att återhämta sig lite från all förorening. Men använder du gasol bör du tänka på vissa säkerhetsåtgärder som bör följas för att undvika en stor olycka.

 

 

Säkerheten först

Trycket i en gasolflaska är ganska högt och gasolen är väldigt brännbar, och därför bör man hantera gasol med försiktighet. Detta behöver inte skrämma dig från att använda gasol. Det enda du bör tänka på är att följa några enkla säkerhetsåtgärder, som att flaskan alltid bör stå upp och att du bör stänga ventilen när du färdig med att använda den. När du använder en gasolflaska för att grilla eller laga mat ska den hållas långt borta från elden eller spisen, aldrig direkt under den. För privat konsumtion kan du välja en lättare flaska, ifall du tycker att en tung flaska känns svårare att hantera.