Hörapparatsbatterier håller en ung på äldre dagar

En av de sköna sakerna med att bli äldre är att man slutar bry sig – om allt fler grejer. Där många av oss ända sedan tonåren har varit många om hur vi ser ut, vad vi säger och mycket mer har den äldre generationerna mer… hur ska man uttrycka det… “Dra åt pipsvängen”-kapital. Speciellt när man har blivit pensionär. Då har man verkligen inte mer kvar att förlora.

Håll igång hörseln

Det finns därför något väldigt befriande med att bli allt äldre. Man blir liksom mer bekväm i sitt eget skinn och inser att människorna omkring en älskar en för den man är. Man kan liksom kapitulera inför den insikten och nästan marineras lite i hur skönt det känns. För det gör att man kan fortsätta utforska vem man själv är och vad man egentligen står för. Mycket av vår identitet föds ju nämligen fram genom förväntningarna och påverkan utifrån. Kanske hade vi varit någon helt annan om vi hade känt oss bekväma i oss själva redan från start.

Samtidigt går det inte att komma ifrån att åldern också innebär att man faktiskt blir äldre. Kroppen blir allt mindre explosiv och man får vara mer och mer på sin vakt när man ger sig ut på äventyr. Somliga av oss inser också att synen och hörseln blir allt sämre, vilket också är helt naturligt. Som tur är finns det glasögon och hörapparater som råder bot på detta – i varje fall så länge man ser till att alltid ha ett litet lager med hörapparatsbatterier redo för användning.

Man behöver med andra ord inte frukta ålderdomen när den väl kommer – även om vårt ungdomsfixerade samhälle säljer in den bilden. Slät hud är trots allt något som vi har under en kort tid i livet. Ju snabbare man accepterar det, och liknande fenomen, desto mer kan man njuta av livet – och sig själv.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *