Katter gillar att spana

Alla med katter som husdjur vet hur många timmar om dagen de spenderar vid fönstret med att titta ut på det som rör sig utanför i den stora världen. Fåglar, människor och fantasivarseler får alla katter att spärra upp ögonen och vifta på svansen. Det är spännande att spana, och katter gör det här till en vardagsrutin. Dessvärre kan det vara extremt riskabelt att göra detta vid ett öppet fönster om man bor på annat än markplan. Ett öppet fönster och en snabb fågel kan lätt leda till en olycka. Katter har ibland svårt att bedöma avstånd och en fågel eller något annat flygande kan lätt distrahera.

 

Som ett skyddsnät

För att undvika att något händer och katten skadar sig finns det färdiga nät att köpa som man lätt och smidigt kan fästa i fönstret om man vill kunna ha det öppet, eller på balkongen så att katten inte kan ta sig över räcket. Nätet går att fästa både på balkong och i fönster, och passar bra för varma dagar när man vill ha balkongdörren eller fönstret öppet. För den som vill sova med öppet fönster är det här en trygghet. Självklart går nätet att ha uppe året runt – man behöver trots allt vädra lite då och då, och balkongen är ju inte bara till för sommaren!

 

 

 

Tillverkat i vattenavvisande material

Nätet är tillverkat av polyeten som är vattenavvisande och starkt. Det kommer i färdiga storlekar som man kan välja efter behov och sedan klippa till för att det ska sitta helt rätt. Nätet fästs med pluggar och krokar. Det här är perfekt för storstadskatten som inte har grönområden att röra sig på men ändå vill ha frisk luft på balkongen eller på fönsterbrädan. Även innekatter gillar att komma ut lite då och då. Läs mer och kika på kattnät balkong hos https://www.crtzoo.se/katt/balkongskyddsnat.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *