Kontakta en jurist innan frågan blir ett problem

Det finns tillfällen i livet då det kan vara bra att ta hjälp av en advokat eller jurist. Det kan exempelvis vara vid familjerättsfrågor som äktenskapsförord eller samboförhållande, eller andra frågor som rör till exempel migration, arbetstillstånd, skilsmässa eller arv. Det kan gälla arbetsfrågor, avtal och kontrakt eller köp och försäljning av egendom med mera. Man kan också behöva en representant om man är misstänkt för eller har blivit utsatt för ett brott. Har man juridiska frågor och funderingar är det bra att kontakta en jurist så fort som möjligt och inte vänta tills ett problem eller konflikt uppstår.

 

Hitta rätt advokat

Det är viktigt att den advokat man konsulterar är specialiserad och jobbar med just de frågor som man vill ha hjälp med. Via advokatsamfundets hemsida kan man exempelvis söka efter en Jurist i Göteborg och bland olika specialområden inom juridik. Man kan även fråga bekanta som har varit i liknande situationer om de har en jurist eller advokat som de kan rekommendera. Att gå på rekommendationer är nästan alltid det bästa. En seriös advokat gör även själv en bedömning angående om de är rätt person för uppdraget. 

 

 

Viktiga förberedelser

Inför första mötet med juristen eller advokaten är det viktigt att ha läst på om sitt ärende och ha alla dokument i ordning. Då får man ut så mycket som möjligt av mötet och det blir lättare för advokaten att snabbt sätta sig in i ärendet. Genom att förbereda sig får man även själv en bättre överblick och får koll på vilka frågor man kanske vill ställa. Ibland är första mötet kostnadsfritt men inte alltid, och då får man oftast betala per timme. Ibland kan det vara svårt att veta vad problemet är och hur man bäst går vidare. Då kan man via advokatjouren få 15 minuters rådgivning utan kostnad.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *