Kontorsstädning med fläckfritt resultat

19 juli 2020 Cecilia Olsson

För en bra arbetsmiljö bör man hålla ordning och reda på kontoret. Lokalen man sitter och arbetar i kan ha stor påverkan på hur inspirerad och kreativ man känner sig under arbetsdagen och därmed har det även effekt på resultatet. 

Möblemang  Sitter man hela dagen vid en dator eller i möten så är det framförallt viktigt med ergonomiska stolar. Det är viktigt att man kan sitta bekvämt och gärna även ha möjligheten att justera sin position under dagen.

Ett höj- och sänkbart skrivbord är bra att ha för att kunna variera mellan stående och sittande arbetsställning. Utöver de absolut nödvändigaste möblerna såsom skrivbord, stolar och hyllor så kan en soffgrupp eller liknande vara en trevlig detalj för att skapa en mysig atmosfär samt erbjuda möjlighet till avkoppling under pauser. 

Inredningsdetaljer – Utöver möblerna så kan man vinna på att inreda med inspirerande saker för att skapa en levande miljö, man ska dock vara noga med att inte ta in för många detaljer som kan bli en distraktion istället för inspiration.

Det är både fint och bra att ta in levande växter, många gröna växter kan ha mycket positiv inverkan på inomhusluften.

Utrustning – Det är såklart viktigt att man har tillgång till nödvändiga maskiner och apparater så att man kan utföra sitt arbete utan besvär, det kan till exempel vara datorer, skrivare samt kopiator och en kaffemaskin kan ha stor inverkan på stämningen. 

Renlighet – En ren miljö är en trivsam miljö. Det är viktigt att man ser till att arbetsplatsen blir städad med jämna mellanrum, framförallt toaletter och kök. Ser man inte till att kontoret städas så ökar risken för spridning av bakterier och virus. För kontorsstädning i Stockholm kan man anlita Stockholms Allstäd AB, de städar så mycket och så ofta det finns behov. Helt anpassat efter kunders kriterier och önskemål samt med proffesionellt resultat.

Fler nyheter