Köp lampor online och fyll hemmet med vacker och funktionell belysning

29 juli 2020 Cecilia Olsson

När man inreder sitt hem ska man tänka på att ta in tillräckligt många ljuskällor, det gör att hemmet blir både funktionellt och mysigt. Runt sju ljuskällor i varje rum kan vara en bra riktlinje (beroende på hur stort rummet är, man får helt enkelt känna efter vad som behövs).

Man kan tala om tre sorters belysning; allmänbelysning (gäller ofta tak och lyser upp stora delar av rummet), punktbelysning (ger mer stämningsfull belysning) och riktad belysning (används för att få tillräcklig belysning vid exempelvis en arbetsplats eller en läshörna). 

Man kan tänka lite olika beroende på vilket rum man inreder, i alla fall om man vill optimera belysningen. I sovrummet ska man tänka på att ta in varm belysning som känns avkopplande och mysig. Installera en diskret taklampa med dimmer samt lampor på sidan om sängen för att kunna läsa eller tända om man stiger upp då rummet fortfarande är mörkt. Det är alltid trevligt att komplettera med lampor i fönstret för en mysig känsla både inomhus och utomhus.

I hallen kan det vara bra med lite starkare allmänbelysning (spotlights som går att rikta eller kanske mer än en taklampa), samt kompletterande lampor på exempelvis ett hallbord, vid en spegel eller varför inte placera golvlampor i hörn dit allmänbelysningen inte räcker. I köket bör man ha taklampa samt bra belysning över samtliga arbetsytor, men man ska inte heller glömma att ha lampa/lampor över en eventuell matplats samt exempelvis i fönster för att skapa en mysig atmosfär.

I ett vardagsrum är det bra att ha alla möjliga ljuskällor eftersom det i regel är det rum där man spenderar mest tid i ett hem. En vacker tacklampa med dimmer kan ge den belysning man har behov av för stunden samtidigt som den kan fungera som inredningsdetalj. Komplettera med lampor i olika höjder och se till att det finns ljuskällor i hela rummet. Hos lampemesteren.se hittar man massor av lampor för alla rum och behov, hela sortimentet håller dessutom riktigt hög kvalitet.

Fler nyheter