Köpa parfym

21 januari 2019 Matilda Olsson
image

En parfym är vanligtvis ett lite dyrare inköp och kräver därför lite mer eftertanke innan man slår till. Det är ju inte bara priset som spelar roll utan det måste även vara en doft som passar. Därför är inte en parfym något som bör köpas på impuls utan kräver lite förarbete. Om man dessutom är på jakt efter en helt ny parfym som man inte använt innan är det bra att gå runt till några olika affärer och prov-lukta. När man hittat en doft som man gillar är det bra att testa lite på huden för att känna efter hur den känns efter ett par timmar. Eftersom doften reagerar med ens egen doft så luktar den aldrig exakt likadant som när man sprejar på en bit papper till exempel.

Bestäm dig innan du börjar leta efter en parfym för vilken budget du har. Här

https://www.sephora.se/marken/yves-saint-laurent/

kan du till exempel hitta olika dofter i olika prisklasser. Vanligtvis brukar de allra dyraste parfymerna vara de som doftar allra längst utan att man behöver fylla på mer, medan de billigaste inte stannar kvar lika länge på huden. Om man vill ha en parfym som sitter kvar lite längre kan det därför vara värt att investera i en lite dyrare sådan.

Försök också välja ut vilka dofter du gillar allra mest och vilka som passar för just dig. Parfymer delas ofta in i olika kategorier efter blommighet, citrus, orientalisk, kryddig eller träaktig. Ibland kan det vara svårt att veta vilken typ av parfym det är bara genom att lukta på den, så fråga dig fram om du är i en parfym-affär och letar. Glöm inte heller att fråga andra som du tycker luktar gott vad de använder för parfym, för att få inspiration. Det kan vara avgörande för att du ska hitta en parfym som du aldrig tänkt på annars.

Fler nyheter