Lån utan UC påverkar inte kreditvärdigheten lika mycket

18 juni 2021 Cecilia Olsson

Det är verkligen inte ovanligt att det sker saker som innebär att man snabbt behöver pengar för att lösa ett problem. Det kan till exempel handla om ett kärt husdjur som blivit sjukt, en bil som gått sönder eller att det uppstått en skada i hemmet som måste repareras omgående. Det är dessvärre inte alla som har en buffert som klarar stora utgifter och många har inte någon buffert över huvud taget.

Det är viktigt att vara noggrann och göra lite efterforskningar innan man tar lån

Som tur är kan man låna pengar för att lösa sitt problem, det är dock viktigt att försöka hitta ett så bra lån som möjligt så att man inte försätter sig i en ännu sämre situation. Ska man ta ett snabblån så är det viktigt att man läser igenom avtalet mycket noggrant innan man ansöker.

Det viktigaste är att räkna på räntan samt kontrollera avbetalningstiden. Med orimligt hög ränta och ett lån som betalas under väldigt många år kan det sluta med att man får betala tillbaka nästan dubbelt så mycket som man först lånade. Visst är det skönt att ha tid på sig att betala tillbaka pengarna, men det gör också att lånet blir dyrare.

Med en jämförelsetjänst blir efterforskningen enklare

Det bästa är att jämföra olika lån för att kunna hitta det som passar bäst utifrån behov och förutsättningar. MoreBanker är en jämförelsetjänst där man snabbt får fram olika långivare och kan jämföra dem mot varandra. Det går även att filtrera söket för att begränsa alternativen och lättare hitta det man söker.

Till exempel så kan man söka på lån utan UC. Det innebär att kreditupplysning görs med ett annat företag än Upplysningscentralen. Väljer man att låna utan UC så slipper man att kreditvärdigheten påverkas lika mycket som den hade gjort om man hade lånat med UC. 

Fler nyheter