Måttanpassade garderober är både snyggt och praktiskt

12 februari 2022 jonas olsson

editorial

Det finns få saker som är snyggare i ett hem än platsbyggda möbler. De är perfekt utformade för att passa planlösningen och tar minimalt med plats eftersom de är helt måttanpassade. Många drömmer om en platsbyggd bokhylla eller platsbyggd garderob. Nu kan det bli verklighet med hjälp av företag som är specialister på att platsbygga möbler.

 

Utnyttja takhöjden hemma

Genom att platsbygga något kan man utnyttja hemmets yta på bästa sätt. Man kan välja att bygga från golv till tak. Eftersom alla har olika takhöjd blir det därför perfekt för just det specifika hemmet. Åker man och köper en massproducerad bokhylla exempelvis hos en möbeljätte är det sällan den passar in helt. Oftast når den inte till taket eller så sticker den ut lite för mycket. Samma sak är det med garderober och man vill ju helst få plats med så mycket kläder som möjligt!

Väljer man att bygga en måttanpassad garderob kan man välja hur man vill ha insidan också och få hyllorna precis där man vill ha dem. Man kanske har väldigt många kavajer och vill utnyttja ytan nedanför till annat, eller så har man väldigt många skor och vill sätta in flera hyllplan för just skor. Stänger, hyllor, lådor och trådbackar kan man få precis som man vill. Det här är det bästa med att bygga måttanpassat – man är med och designar det från grunden så man får allt efter behov och egen smak.

 

måttanpassade Garderober

 

Anlita en duktig hantverkare

Det kan vara väldigt svårt att själv bygga in något som är helt måttanpassat ifall man inte är ett riktigt snickarproffs. Det finns såklart hjälp att få. Det kostar en slant, men det är tveklöst bättre än att själv försöka sig på något. I slutändan blir det ändå dyrare när man måste be en kompetent hantverkare att göra om det.

Fler nyheter