Med rätt släpvagn blir jobbet lättare

11 oktober 2019 jonas olsson
Med rätt släpvagn blir jobbet lättare

Att det är en stor frihet att ha körkort och bil kan nog de flesta bilägare skriva under på. Med släpvagn blir denna frihet ännu större. Många tror att släpvagnar bara är nödvändiga för de som använder dem i tjänst. Men frågar du en av alla stolta släpvagnsägare i landet så skulle de svara att släpvagnen är som en trogen arbetshäst för dem. Plötsligt blir det möjligt att hämta den nya soffan själv, köra kylskåpet till tippen, hämta höbalar till hästen, ved till vintern och mycket mycket mer. Oavsett om du ska använda släpvagnen privat eller i tjänst är det bra att fundera över hur du kommer att använda den.

 

 

Välj rätt släpvagn

 

Vad är det som ska transporteras för det mesta? Om du till exempel ofta ska köra föremål som möbler bör du satsa på en släpvagn med kåpa eller skåp för att skydda lasten mot väder och vind. Ska du däremot mest köra skrot till tippen kanske en öppen flakvagn räcker. Då har du inte samma begränsningar av storleken på lasten heller. Det finns gallerväggar att köpa till så du kan få ner en rejäl hög med trädgårdsavfall. En släpvagn med tippfunktion kan vara en god idé om du ofta ska köra ved, grus, ris och sly eftersom du lätt kan tippa av lasten istället för att behöva skyffla och lasta av för hand.

 

Släpvagnar för fordonstransport

 

Det finns även släpvagnar som är specialbyggda för att kunna transportera snöskotrar, motorcyklar, bilar och stora maskiner. Dessa är att föredra om det är just ett fordon du ska transportera eftersom de är anpassade efter fordonets vikt och form och därigenom skapar en bättre körsäkerhet. Vill du ha hjälp att hitta rätt släpvagn ska du vända dig till en försäljare av släpvagnar. Ett exempel på ett företag som säljer släpvagnar är Mohlin Trailers i Sundsvall.

Fler nyheter