Med våtrumspaneler kan du själv förändra stänkskyddet i köket eller väggarna i badrummet

09 september 2021 Cecilia Olsson

I kök, badrum och andra våtutrymmen är det viktigt att använda sig av fukttåliga material så att husets konstruktion inte skadas. I ett kök är det till exempel viktigt att använda sig av fukttåligt material bakom diskho och även på väggen mellan spis och fläkt. I ett badrum ska väggar, golv samt tak kunna stå emot fukt och väta. Det finns flera material att välja mellan, bland de vanligaste till väggarna finns kakel eller våtrumstapet, men man kan även använda sig av så kallad våtrumspanel. 

Man kan enkelt montera våtrumspaneler själv

En våtrumspanel kan smidigt monteras på väggen där det finns behov att skydda mot fukt och stänk. Även väggar som redan är täckt av kakel kan få ett lyft genom att man fäster våtrumspanelen direkt på kaklet. Då kan man enkelt förändra rummet och få det att kännas nytt och fräscht.

Det är nog många som har ett kaklat badrum eller stänkskydd i köket som de för längesedan tröttnat på, men inte orkat göra något åt på grund av att de inte kan göra det själv. När det är dags att sätta kakel så är det bäst att anlita en hantverkare, men när det handlar om våtrumspanel så kan man göra det själv.

Paneler som klarar fukt och värme samt står emot repor

Hos e-plast.se hittar man panelsystemet Easywall. Dessa våtrumspaneler tål fukt och temperaturer ända upp till 80 grader. Utöver det så är de dessutom väldigt reptåliga, eftersom det yttersta skiktet är enormt hårt och belagt med en skyddande hinna. Panelerna är enkla att rengöra vid behov med hjälp av en fuktig trasa. Önskar man rengöra dem ännu grundligare så tål de även lösnings- och rengöringsmedel. Easywall våtrumspanelerna kommer i flera härliga färger och med vackra motiv som gör det enkelt att hitta en som passar oavsett vilken stil man har. 

Fler nyheter