Modulhus ger er en tillfällig plats att jobba på

20 juli 2021 Lily Hansen

När man talar om mobila hus brukar man ofta syfta på husvagnar eller husbilar. Det är såklart rätt, eftersom det bokstavligt talat är hus i rörelse. Men en annan typ av hus som är i någon slags rörelse är modulhus. Inte på så sätt att de rullar fram längs vägarna, men de är i rörelse eftersom de ofta fyller en tillfällig funktion och flyttas från en plats till en annan där behovet finns.  

Du ska få ett exempel för att bättre förstå modulhusens syfte och funktion. Föreställ dig att du driver ett företag och ni har ett litet kontor i stan. Er verksamhet blomstrar och företaget växer. Nu vill du anställa fler och flytta till ett större kontor. Men hyreskontrakten överlappar kanske inte optimalt, och du får kanske några veckor eller till och med månader mellan två lokaler. Det är under denna period som modulhusen kommer in så lägligt i bilden. 

 

 

Verksamheten behöver inte stanna

När du beställer ett modulhus vet du exakt vad du får. De tillverkas i fabrik och ska sedan i princip bara monteras på plats efter att huset levererats. Det kan stilla ett oroligt sinne eftersom du får precis det du betalar för. Nämligen lokallösningen under den period ni är utan permanent kontor. Modulhus möjliggör att verksamheten inte behöver ta paus under den tid ni håller på att flytta verksamheten. Istället ger den er förutsättningar att fortsätta som vanligt. 

Ett modulhus behöver du heller inte binda upp dig på längre än nödvändigt. De flesta väljer att hyra ett modulhus under den period som behovet finns. När ert nya kontor är färdigt vinkar ni sedan hejdå till det modulhus som tjänade som tillfällig arbetsplats och börjar ert nya kapitel i er nya byggnad. Det här klivet hade troligtvis inte varit möjligt om det inte vore för modulhusens tillgänglighet.

Fler nyheter