Nya gitarrdelar som morot

Vi har alla de där riffen som vi verkligen älskar att lyssna på och spela, om och om igen. Ikoniska musikstycken som för evigt sitter fast i våra hjärnor – och våra fingrar.

Det är just dessa riff som får oss alla att sträva efter att bli bättre musiker och vilja undersöka gränserna för vad vi klarar av. De sporrar oss till att bli bättre gitarrister och människor.

Övning ger färdighet

För det krävs disciplin att orka lira timme efter timme så att man ska bli tillräckligt bra för att greja vissa saker på guran. Det går liksom inte att komma ifrån. Ett av de “enklaste” tipsen är att helt enkelt börja sakta: Lär dig riffet långsamt och öka sedan hastigheten. Börjar det bli hafsigt och slafsigt så får du backa bandet och lira långsammare igen. När du väl kan hantera den hastigheten så testar du lite snabbare igen.

Det är lätt hänt att man bara vill slänga iväg sin gitarr ibland när det känns riktigt tungt. Det är i dessa stunder som vår målmedvetenhet verkligen sätts på prov: Har vi det som krävs för att bara köra på, trots allt det känns extremt tungt och svårjobbat?

Ett sätt att driva på sig själv är att ha en morot som väntar på en. Varför inte säga att om du spelar in en EP så får du belöna dig själv med nya gitarrdelar från Danguitar? På så sätt utvecklas både du och din gitarr.

För nya delar kan göra stor skillnad för helhetsljudet. Även om det mesta sitter i dig som musiker så går det trots allt att göra mycket genom att bara ändra lite på komponenterna. Du kommer såklart inte att bli flinkare i fingrarna med nya mickar, men de kan vara just det som behövs för att du ska känna dig inspirerad.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *