Om att hitta rätt designgolv till era lokaler

27 januari 2022 jonas olsson

editorial

Vilket intryck vill du göra på dina kunder? Med ett smakfullt designgolv kan man skapa en atmosfär som känns både inbjudande och andas klass. Användningsområdena är många, från sociala utrymmen till kontor, receptioner, entréhallar och atrium. Ett snyggt och väldesignat golv kan göra mycket för helhetsintrycket av lokalen. Det skapar trivsel för både medarbetare och besökare. 

När man ska investera i ett bra designgolv bör man söka efter en leverantör som har rykte om sig att leverera slitstarka golv som står emot tidens tand. Kvalitetskontroller är viktiga från design-stadiet tills efter att golvet är lagt. Ofta kan man på leverantörens hemsida se hur golvet är designat och vilka mått och färgvalörer som erbjuds.

Välj designgolv med omsorg 

Att ta kontakt med leverantören är såklart nästa steg. Bjud gärna en designer till lokalerna för att få lite hands on-tips på vad som skulle kunna passa hos er. Har ni redan hittat ett golv som ni tror passar, kolla med er leverantör vad de har använt nämnda golv i för lokaler innan. Gör sedan upp en plan när det är tänkt att golven ska vara färdiglagda och lokalerna kan invigas på nytt. 

Designgolv

En annan fördel är om golvet sedan är lätt att underhålla och rengöra. Materialet som används till golvet är avgörande. Man vill inte att golvet ska tappa sin lyster bara för att man måste städa lokalerna. Många gånger kan det kanske vara smart att använda en syntetisk imitation av exempelvis trä för att få den naturtrogna och tilltalande looken.

Förvandling genom smakfull design

Med rätt behandling av materialet bör man kunna producera ett riktigt kvalitetsgolv som erbjuder en lång tid av glädje och trivsel i lokalerna. Det visuella kan förändra en lokal totalt och med några inredningstips samt ett snyggt passande designgolv kan man lyfta utrymmet till en helt annan nivå. 

Fler nyheter