Ordna en trapphusrenovering för tåligare ytor

27 augusti 2021 william eriksson

Ett trapphus är det första man kommer in i när man äntrar en lägenhetsbyggnad. Om inte den är fräsch och städad kommer man inte få ett särskilt gott intryck av fastigheten. För att de som bor där samt även de som kommer på besök ska få en bra känsla när de kliver in i huset, bör man se till att hålla trapphuset i gott skick. 

Genom att göra en trapphusrenovering kan man öka trivseln samt värdet på fastigheten. Vid en trapphusrenovering kan man utföra flera olika åtgärder för att förbättra trapphuset. En sak som är väldigt viktig för just trivsel och intryck är städning. Om det inte hålls ordning och rent i trapphuset, finns det risk att även annat förfaller. 

Att se till att ytorna i trapphuset är starka och tåliga mot slitage är viktigt. Detta kan upprätthållas genom en trapphusrenovering. 

 

Håll ert trapphus städat

Man kan bättra på ytorna i trapphuset vid en renovering. Golven och väggarna är sådana exempel. Golvet som det går omkring människor på varje dag sliter och då bör man lägga ett slitstarkt och tåligt golv. 

Om man ser till att hålla undan skräp och grus i trapphuset så minskar det risken för repor och annat slitage kring golven. Hårt grus kan annars göra stora och fula märken när man går med skor och drar omkring det på golvet. 

Om byggnaden är av äldre modell vill man oftast bevara det så liknande som möjligt. Det går utmärkt att göra det även om det kommer på ny färg och golv i fastigheten. Äldre byggnader har en viss charm och den vill man ogärna ta ifrån den. 

Fräscha upp lägenhetsbyggnaden på både insida och utsida. Det kommer bevara fastigheten mycket längre och ger de som bor där en trevligare miljö. Lite ny färgsättning samt dekorativa inslag kan göra väldigt mycket. 

Fler nyheter