Pumpservice – pumpar i Trollhättan följer den blåa bibeln

30 april 2022 Lily Hansen

editorial

Om du har pumpar i Trollhättan har du säkert också kontakt med ett företag som erbjuder pumpservice. Det är rimligt. Du är expert på ditt område, och det är förmodligen inte pumparna i sig. Så du har avtal med firman och med jämna mellanrum skickar de ut sina servicetekniker som går igenom dina pumpar.

I deras arbete ingår att serva, byta ut delar och komma med bra tips och råd. Om pumparna stoppar och något komplicerat fel uppstår gör de felsökning tills de kommer fram till vad problemet är. Kanske är de duktiga nog att lösa det själva. Kanske måste de plocka fram sin lilla blåa bibel och bläddra.

Vad är det för blå bok serviceteknikerna använder?

Vid något tillfälle har du nog sett dem, där de skruvar och donar kring dina pumpar i Trollhättan, att de stannar upp och kliar sig i huvudet. De går några steg fram och tillbaka och funderar och grunnar. Till slut tar de fram sin slitna och tummade lilla blå bok och börjar bläddra. (Eller sin platta eller mobil om de är rimligt moderna och har boken i digital form).

Med allra största sannolikhet är det pumphandboken de rådfrågar. Det är branschens bibel som innehåller allt en pumpservicetekniker behöver veta. Det mesta vet de givetvis, men på samma sätt som en gammal präst då och då måste rådfråga sin bibel måste en servicetekniker rådfråga den lilla blå.

image

Vad innehåller pumphandboken?

Handboken ger råd om hur olika sorters pumpar ska installeras, hur man väljer rätt pump, hur de ska underhållas och hur de ska optimeras för olika sammanhang. Allt för att fungera på bästa sätt för dig. Kommer din servicetekniker från https://www.pump-pyrolysteknik.se/pumpservice-trollhattan/, har denne garanterat med sig den lilla blå. Förmodligen behöver boken inte rådfrågas särskilt ofta, men den är ett självklart verktyg för en erfaren pumptekniker. 

Fler nyheter