Relining – den enkla lösningen vid avloppsproblem

04 september 2023 Maja Bergman Lindberg

editorial

Har du någonsin haft problem med ditt avlopp? Det kan vara frustrerande att tampas med stoppade rör, läckande avlopp eller andra avloppsrelaterade problem. Men det finns en enkel lösning som kan spara dig tid, pengar och besvär  relining!

Vad är relining?

Relining är en modern metod för att reparera och renovera avloppsledningar utan att behöva gräva upp hela trädgården eller riva upp golv och väggar. Istället för att byta ut de gamla rören helt och hållet, används en innovativ teknik där en speciell beläggning appliceras på insidan av rören. Denna beläggning stelnar och bildar en hållbar och nya yta som förhindrar läckage och förbättrar avloppsflödet.

Fördelar med relining

Relining har många fördelar jämfört med traditionella metoder för avloppsrenovering. Här är några av de främsta fördelarna:

1. Kostnadseffektivt

Genom att använda relining kan du undvika de höga kostnaderna som är förknippade med att gräva upp och byta ut hela avloppsledningen. Istället för att betala för att återställa trädgårdar och reparerar spacklade väggar och golv, kan du använda de pengarna till annat.

Relining

2. Tidsbesparande

Att byta ut en avloppsledning tar tid, särskilt om du måste gräva upp hela trädgården eller riva upp golv och väggar. Genom att använda relining kan arbetet genomföras snabbare och mer effektivt, vilket sparar både tid och besvär.

3. Hållbart och långvarigt

Den beläggning som appliceras vid relining är hållbar och långvarig. Den nya ytan skyddar mot läckage och förbättrar avloppsflödet, vilket försäkrar att dina rör kommer att fungera felfritt under många år framöver.

Hur fungerar relining?

Relining-processen börjar med att de befintliga avloppsledningarna rengörs noggrant för att säkerställa att beläggningen fäster ordentligt. Sedan appliceras en speciell epoxi eller polyester-harts på insidan av rören med hjälp av en teknik som kallas strumpmetoden. Denna metod innebär att en speciell strumpa med beläggningen dras in i röret och uppblåses för att släta ut och täcka eventuella sprickor och skador. När beläggningen stelnat blir det en ny hållbar yta som förhindrar läckage och förbättrar rörets funktion.

Vem kan dra nytta av relining?

Både privatpersoner och företag kan dra nytta av relining. Om du har problem med ditt avlopp, som stoppade rör eller läckande avlopp, kan relining vara den perfekta lösningen för dig. Det är också ett kostnadseffektivt alternativ för företag som behöver reparera eller renovera sina avloppssystem utan att behöva störa sin verksamhet.

Fler nyheter