Sjukförsäkring: Vad det är och varför du behöver det

01 maj 2020 Helen Johansson

editorial

En hjälpande hand när du blir sjuk

Om du är som de flesta människor tänker du förmodligen inte så ofta på sjukförsäkring. Men sanningen är att om du inte har någon sjukförsäkring tar du en stor risk. I det här blogginlägget kommer vi att diskutera vad sjukförsäkring är och varför den är så viktig. Vi kommer också att besvara några vanliga frågor om sjukförsäkring, t.ex: ”Behöver jag en sjukförsäkring?” och ”Hur mycket kostar en sjukförsäkring?” Så läs vidare för att lära dig mer om detta viktiga ämne!

Sjukförsäkring är en typ av försäkring som hjälper till att betala sjukvårdskostnader. Den kan hjälpa till att betala saker som läkarbesök, sjukhusvistelser, recept med mera. Sjukförsäkringen kan också hjälpa till att betala för förebyggande vård, till exempel vaccinationer och screeningundersökningar. I princip hjälper sjukförsäkringen till att skydda dig ekonomiskt om du råkar ut för en medicinsk nödsituation.

image

https://www.afaforsakring.se/privatperson/sjukforsakring/las-mer-och-anmal

Flera typ av försäkringar

Det finns många olika typer av sjukförsäkringar, men de två vanligaste är privata sjukförsäkringar och offentliga sjukförsäkringar. Privat sjukförsäkring tillhandahålls av arbetsgivare eller köps av enskilda personer. Offentlig sjukförsäkring, som Medicaid och Medicare, tillhandahålls av staten.

Nu när du vet lite om vad sjukförsäkringar är, låt oss tala om varför du behöver den. För det första: Om du inte har någon sjukförsäkring och blir sjuk eller skadad kan det hända att du måste betala alla dina medicinska räkningar själv. Detta kan bli mycket dyrt och det är en risk som de flesta människor inte har råd att ta.

För det andra: Även om du har en sjukförsäkring finns det en chans att du måste fortfarande betala en del av dina sjukhusräkningar själv. Detta beror på att de flesta sjukförsäkringar har en självrisk, dvs. en summa som du måste betala innan din försäkring börjar gälla.

Som du kan se är det viktigt att ha en sjukförsäkring eftersom den hjälper dig att skydda dig ekonomiskt om du råkar ut för en medicinsk nödsituation. Men hur mycket kostar en sjukförsäkring? Svaret på den frågan beror på många faktorer, till exempel din ålder, var du bor och om du har en privat eller offentlig sjukförsäkringspolicy.

Så där har du det! Nu har vi gått kort igenom nödvändig information och vi hoppas detta var en hjälp på vägen. Tack för att du läste!

Fler nyheter