Sparkcykel är en rolig och lärorik leksak för både små och stora barn

13 december 2021 Cecilia Olsson

editorial

En sparkcykel är en leksak till barn som både är rolig och utvecklande. Det finns många barn i olika åldrar som tycker att det är väldigt roligt med en sparkcykel, samtidigt som det är en sak som kan hjälpa barnet att utveckla ett bra balanssinne, träna upp grovmotoriken och dessutom få motion. Man kan hitta många olika sparkcyklar som är anpassade efter barnets ålder och färdigheter, eftersom det i regel är roligast och mest givande om det varken är för svårt eller för lätt. 

Sparkcykel är en rolig, utmanande och funktionell leksak

En sparkcykel är något som kan användas både som fortskaffningsmedel och som leksak. När barnet kommer upp i en viss ålder så är det vanligt att det plötsligt inte är så roligt att åka i barnvagn till och från förskolan, då kan det vara perfekt att han eller hon får börja träna balansen på en sparkcykel i stället. 

image

När barnet fått tillräckligt bra balans för att åka fram och tillbaka på sparkcykeln så är det många som tycker att det är väldigt roligt att börja hoppa över små kvistar eller något annat som kan ligga på vägen. Det gör att de utmanar sig själva samtidigt som de har väldigt roligt. När barnet blivit äldre så kan det också bli aktuellt att börja trixa med sin sparkcykel. Då kan det bli extra viktigt att införskaffa skydd, exempelvis till knän och handleder. Hjälm är dock något som alltid bör användas på sparkcykeln även om barnet bara tar sig lugnt fram på plan mark. 

Hitta rätt sparkcykel baserat på barnets ålder och färdigheter 

Hos Lekakademin hittar man flera olika sparkcykelmodeller för barn från två till tolv år. Det gör att man kan hitta allt från de med tre hjul som gör att barnet sakta men säkert kan öva upp balansen, till sparkcyklar som passar barnet som vill kunna göra tricks och utmana balanssinnet mer. Utöver det så hittar man även användbara tillbehör såsom ringklocka, skydd, ramper och lås. 

Fler nyheter