Takmålning ger ett viktigt skydd mot slitage

Fasaden och taket på ett hus har stor påverkan på hur det uppfattas. En välmålad fasad och ett helt och rent tak ser väldigt bra ut och ger intrycket av att huset är välskött. Även fast ett snyggt tak kan vara trevligt att ha så är det såklart dess funktion som är allra viktigast för bostaden.

Måla för bättre hållbarhet

Ett fint och välmålat tak är kanske något många tänker är en rent estetisk detalj på ett hem, men faktum är att det är avgörande för hur mycket taket kan stå emot. Vädret har har enormt stor påverkan på taket. Sol, vind, snö och regn sliter på takpannorna och gör att deras funktion försämras. Det samma kan gälla om det börjar växa alger, mossa och dylikt på taket, till exempel så gör mycket mossa att taket absorberar fukt som kan ta sig in under takpannorna.

Du tjänar på regelbundet underhåll

Det gör att regelbunden rengöring och målning av taket förlänger dess livslängd och ger ett tätt och fint tak. Genom att måla kan du helt enkelt slippa byta ut takpannor om det görs i tid och med rätt intervall, mår taket redan väldigt dåligt så kan du istället bli tvungen att byta ut det vilket är en mer genomgripande manöver och kostar mer. Vid målning på ett tak som i övrigt mår bra återfår takpannorna en funktionell yta som gör pannorna tätare och även ger förbättrad vattenavrinning.

Gör det inte själv

När det handlar om att rengöra och måla tak bör du inte ens tänka tanken på att göra det själv, såvida du inte är utbildad i fallskydd och vet hur du ska röra dig på ett tak med skyddssele. Det är en riskabel uppgift som bör lämnas till proffsen. Hustvättarna är ett företag med lång erfarenhet och bred kunskap inom rengöring och målning av tak. De lämnar dessutom marknadens längsta garanti på hela 12 år på takmålning, läs mer på https://hustvattarna.se/takmalning/.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *