Tapeter med vackra foton på

En fototapet är en tapet med en extra dimension. Eller ett foto utan ram som upptar en hel vägg. Det beror på hur man ser det. En fototapet är i alla fall ett foto som man klistrar upp på väggen, vilket gör den permanent.

Men det innebär inte att man inte kan ändra sig med tiden. För med en fototapet kan man exempelvis visa sin intressen eller sina mål. Det kan också återspegla vilken stämning man är i och vilken period i sitt liv som man går igenom.

 

Flower power eller engelskt bibliotek

Visst går det att med ytskikt och inventarier sätta stämningar och visa vem man är. Men det går inte lika snabbt och lätt som genom att sätta upp en passande fototapet. Den blir liksom hela essensen av det man vill visa upp. Speciellt eftersom en tavla är lättare bytt.

Kanske går du igenom en period när du vill gå tillbaka till naturen. Möbler ska vara i naturmaterial och i naturfärger. Kanske går du stort in och köper in en massa växter och fullkomligt fyller bostaden med. Vad passar då bättre än en fototapet av en djungel? Men vill du istället plötsligt ha något mer engelskt murrigt så går det lätt att byta till en fototapet av ett bibliotek. Ett byte som bara tar några timmar i anspråk.

 

Med dagens teknik

De forna fototapeterna gav ofta härliga känslor men var inte alls av samma skärpa och teknik som idag. Nu kan man få fototapeter som är så pass skarpa att det verkligen känns som om man är där på riktigt. Vad sägs om att använda ett av bostadens mindre rum till ett riktigt upplevelserum? Där kan man sätta upp fototapeter på alla fyra väggar bestående av antingen samma tapet eller några som passar ihop. Skapa New York eller djungel där hemma! 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *