Trädbeskärning fixar biffen i Lund

24 juni 2022 william eriksson

editorial

Så var tiden här igen, då fruktträden ska beskäras. Somliga säger att det är bäst att göra på våren, och andra på sommaren, eller till och med på hösten. Beroende på vilken trädgårdsmästare du frågar kommer du att få olika svar. Vad som är viktigt är att du någon gång under året ger dina träd lite omtanke och pysslar om dem. Trädbeskärning i Lund finns för den som vill ha hjälp. Att beskära träd är inte så lätt som man kan tro. Det är ett hantverk och inte bara att klippa lite här och lite där.

 

Ett hantverk

Trädbeskärning i Lund, såväl som på andra platser i Sverige, utförs med stor erfarenhet och kompetens. De som arbetar med att beskära träd kan hantverket och vet vad som blir bäst för trädet i långa loppet. Att själv ställa sig på en stege och beskära ett träd är inte alltid så lyckosamt. När du beskär ett träd fel, kommer det nämligen att skjuta skott rakt upp i vädret, och det var kanske inte så du hade tänkt dig att forma ditt träd. 

Meningen med trädbeskärning är att forma trädet så att du kan nå frukten på grenarna, och kanske vill du även hålla trädet lågt för att skapa en fin och mysig äppellund? När träd växer sig för höga, blir frukten svår att nå, och trädet kan även skugga alltför mycket av annan växtlighet.

trädbeskärning Lund

Mycket odling i Skåne

Hela Skåne kryllar av fruktträd och andra odlingar. Härifrån kommer mycket av de första svenska läckerheterna som vi äter på året. Jorden i Skåne är ofta bra att odla i och solen kommer tidigare i söder, vilket gör att det mesta växer lite bättre här.

Trädbeskärning i Lund behövs förstås extra mycket, eftersom det odlas så mycket häromkring. Alla träd som du har är värda att se över varje år, så att de kan producera frukt åt dig år efter år. Ta gärna hjälp av proffs om du själv inte har full koll på vilken typ av beskärning som är hjälpsam för trädet.

Fler nyheter