Tredjepartslogistik för slimmade företag

Kan man ha hur liten verksamhet som helst om man är ett stort företag? Frågan är befogad när man lämnar bort tjänster och har legotillverkning i andra fabriker, telefoni och datorer i molnet och lagret någon annanstans. För många företagare är det en utmaning att våga lita på alla dessa utomstående tjänster.

Man sparar stora pengar på att inte äga stora lagerbyggnader, truckar och maskiner. Datorer och telefoner tar knappt någon plats, och med webbsidor och elektroniska molntjänster behöver man kanske bara en liten kontorslokal i ett företagshotell för ta emot kunder och leverantörer. För slimmade företag är tredjepartslogistik en prisvärd tjänst.

 

Lager och tillverkning på annat håll

Låter man någon annan sköta orderhanteringen behöver man inte ens se sina varor. De går direkt från leverantören till en tredje part som sköter logistiken med att packa order och skicka varorna till rätt kund. Lagerfirman tar emot och hanterar gods från många olika företag och är specialister på just logistikdelen. Genom att de sköter tredjepartslogistiken slipper försäljningsfirmor ha lagerpersonal och utrustning själv.

Så svaret är ja, man kan slimma företaget så att man nästan inte har något besvär alls. Med modern elektronik uppdateras dina lagersaldon direkt när kunden lägger en order eller när en inleverans kommer, och med en bra hemsida ser kunderna alla varor och beställer på nätet.

 

En långtgående specialisering

När även banken, Skatteverket och revisorn får sina filer via nätet, är specialiseringen långt gången. Alla gör det de är bäst på, snabbt och rationellt. Framför allt är det kostnadsbesparande och man har varken maskiner att underhålla, byggnader som ska renoveras eller personal att hålla reda på.

Tredjepartslogistik är det nya sättet att sköta företag på, och då kan man koncentrera sig på att göra förmånliga inköp och att sälja in sina produkter till nya marknader. Länktips: https://www.hillmerslogistik.se/