Vänd dig till en kiropraktor vid värk

 

Kroppen är fantastisk på många sätt och vis. Man kan till exempel börja träna och bygga upp både kondition och muskler relativt snabbt på kort tid. Kroppen anpassar sig efter hur vi lever. Dock så tycker kroppen om att vara i rörelse, för mycket stillasittande kan därför resultera i att kroppen säger ifrån och vi får problem som värk i olika delar av kroppen. Har man ett stillasittande yrke på ett kontor till exempel, är det därför bra att med jämna mellanrum röra på sig. Man kan också välja att ta cykeln eller gå till jobbet och ta trapporna istället för hissen. Man ska aldrig tänka att det man går är så lite så att det inte räknas, för det gör det. Fem minuters promenad är bättre än inget alls.

Tar man promenader när man ändå ska någonstans kan det sammantaget göra att man rör sig ganska mycket på en dag och i slutänden visar det sig att man fått flera kilometer av motion på en dag. Det finns också mycket man kan göra om man sitter hemma och jobbar. Man kan t ett yogapass på 20 minuter för att bryta av stillasittandet. Har man inte gått på yogaklasser och kan övningarna kan man använda sig av internet där det finns mycket information och inspiration att hämta. 

 

 

Ibland kan vi dock få problem med kroppen trots att vi försöker förebygga det. Känner man smärta i själva rörelseapparaten kan det ibland vara svårt att få bort värken när den väl har kommit. I de fallen kan det vara klokt att ta kontakt med en kiropraktor, som har god kunskap om kroppen och vet hur man behandlar de flesta problem som rör rörelseapparaten. Om du letar efter en kiropraktor i Köping finns Segers Kiropraktik dit du kan vända dig. Där har de lång erfarenhet och vet oftast vad man ska göra för att lindra värken och få kroppen att samarbeta igen utan att värka.