Värmepumpar från Amalo balanserar kostnad och effekt

05 september 2022 Mikael Barani

editorial

De höga energipriserna känns allt mer i plånböckerna, både för privatpersoner och för företag. Det flaggas för buffertar på tiotusentals kronor inför vintern och det är bara att hoppas på att vi får en mild sådan i år. 
Oavsett hur kallt vi har det om lite mindre än ett halvår står det klart att det helt enkelt kommer att kosta en hel del att hålla sig varm i vinter.

Effektivitet som sparar slantar

Många tittar säkert på alternativa värmekällor så som ved och pellets. Dock har det senare också gott upp i pris och en pall pellets kostar nu avsevärt mycket mer än tidigare. Det är helt enkelt svårt att gå vinnande ur striden om att hålla ned kostnaderna.
Därför kan det vara värt att kanske investera i ett par bra och varma klädesplagg, som ull, inför vintern. Det låter kanske banalt men det går trots att att göra märkbara besparingar om man är villig att dra ned temperaturen i hemmet med någon grad.

amalo

Sedan gäller det förstås att ha koll på den apparatur som man har hemma idag. Är det så att den har några år på nacken så är risken att värmepumpen är noterbart mer ineffektiv än nya varianter som finns ute på marknaden idag.
Utvecklingen går trots allt framåt och det är bara att kika på Panasonics nya enheter som finns till salu på Amalo.

De nya maskinerna har något som kallas för T-CAP vilket ser till att pumpen håller den nominella effekten ända ned till -20 grader utomhus. Det innebär att man maskinen både håller värmen på vintern och ser till att inte överanvända sin kapacitet när det inte behövs.
Många bäckar små leder som bekant till en stor å och vi kommer alla att behöva se till att pengarna helt enkelt inte rinner iväg ur kontot.
Tråkigt men dessvärre sant i dessa tider.

Fler nyheter